No deixes de visitar...

dijous, 11 de març del 2010

Sense mesures de prevenció, sense contracte i sense cobrar


Un nou cas d' explotació massiva a Onda (La Plana Baixa) posa de manifest les lamentables condicions laborals que han de suportar, en aquest cas, els que venen a guanyar-se la vida a la nostra terra.

Un empresari romanès ha estat denunciat per dos dels seus cent empleats i compatriotes, per haver-los explotat i estafat durant quatre mesos. Els i les treballadores se dedicaven a recollir taronges en diferents camps d' Onda, on vivien en diversos pisos en condicions infrahumanes. Aquestes persones treballaven tot el dia sense mesures de seguretat, sense contracte (cosa que desconeixien) i sense cobrar, ja que l' empresari explotador i la seua dona se quedaven amb tots els diners.

Un accident laboral va ser clau per a denunciar

Al mes de gener, un dels treballador es va fer una ferida en un dit de la mà. Va acudir al Centre de Salut o li van dir que havia d' anar a la mútua d' accidents. Aleshores, va contactar amb la Associació de Romanesos d' Onda. Quan el personal d' aquesta associació li va demanar el número de compte bancari es van adonar que l' empresari era el titular dels cents comptes obertes als treballadors. Van descobrir, també, que ell portava totes les cartilles.

En aquests moments el cas s' està investigant i l' empresari ha estat denunciat per un delicte contra els drets dels treballadors i per estafa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada