No deixes de visitar...

divendres, 26 de març del 2010

La finalitat del bloc

La idea de crear un bloc pot estar motivada per diverses raons, com ara compartir idees, contar històries, guanyar diners, informar o mostrar la teua opinió sobre un tema. Aquest bloc (en el àmbit dels Països Catalans), junt a www.stopaccidenteslaborales.blogspot.com (que analitza i informa sobre la sinistralitat a l’ Estat), es van obrir amb l’ objectiu d’ informar sobre els accidents laborals i denunciar l’ explotació i la falta de mesures de prevenció als llocs de treball.

Com que jo me considere una persona d’ esquerres amb idees revolucionàries, seria molt difícil per a mi parlar de sinistralitat laboral sense parlar de capitalisme i, clar, no tindria cap sentit referir-se al contradictori i autodestructiu sistema capitalista sense reivindicar la lluita de la classe obrera, com a l’eina antagonista que donarà el cop final a aquest sistema. Aquests blocs, per tant, no van ser creats amb l’ única finalitat d’ informar sobre els accidents laborals (això és el mínim que podia fer) ni per a quedar-se al marge de la subjectivitat. No seria normal que una víctima del terrorisme patronal no opinara amb criteri sobre el tema.

El sentit, llavors, i la vertadera finalitat d’ aquest blocs és lluitar contra un sistema assassí que s’ alimenta de la suor i la sang de les treballadores i treballadors i de les seues famílies. Prou accidents laborals i Stop accidentes laborales tenen el compromís d’ aportar el seu gra de sorra i d’ implicació en la construcció de les armes que acabaran amb aquest monstre, en una batalla de idees en la que mai claudicarem, perquè un cop adquirida la consciència de classe ja no es deixa de lluitar ni de pensar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada