No deixes de visitar...

dimarts, 25 de maig del 2010

Tres accidents mortals en un dia al País Valencià

Segons informarem ahir, un treballador de 62 anys va perdre la vida a Xaló al caure des d'una bastida. Malauradament, aquest no va ser l'únic accident mortal del dia. També a la Marina Alta, a Dénia, un home de 59 anys moria al bolcar el tractor pala que conduïa. A més, a la localitat valenciana de Picassent, un altre treballador, de 35 anys, moria, per raons que es desconeixen, al caure-li a sobre un màquina.

Els tres accidents estan sent investigats. En quant al primer, la caiguda des d'una bastida, sembla que no hi havia cap mesura de prevenció a l'obra que haguera pogut evitar aquesta mort.

Voldria expressar des d'aquest humil lloc, la meua ràbia obrera i humana per una situació injusta que es repeteix i es repeteix, sense trobar un espai en les consciències de la gent. Ràbia pel seguiment i tractament que reben aquestes notícies al mitjans d'informació;i ràbia per un sistema que ens obliga a treballar tota la vida per a, després, donar-nos les gràcies amb la precarietat i la mort.

dilluns, 24 de maig del 2010

Mor un obrer a la Marina Alta


Un home de 62 anys ha perdut la vida aquest matí a Xaló (Marina Alta) després de caure des d'una bastida on es trobava treballant.

Els fets han succeït al carrer Nou d'aquesta localitat del sud dels Països Catalans. Les causes encara es desconeixen.

Més informació

divendres, 21 de maig del 2010

dissabte, 15 de maig del 2010

Mor un treballador a Mallorca

Des de Mallorca ens arriba la notícia d'un nou "accident" laboral.

Un obrer de 24 anys va morir ahir al caure-li damunt un mur de l'obra en la qual treballava, a l'Hotel Cala Millor Parc, situat al municipi mallorquí de Sant Llorenç del Cardassar.

Esperem, amb dolor i ràbia, que s'aclarisquen els fets.



diumenge, 9 de maig del 2010

Pateix un accident laboral estant de baixa

Segons ens informa la web del sindicat CGT, una treballadora de Correus València ha patit un accident laboral mentre estava de baixa, ja que l'empresa li va obligar a presentar-se al seu lloc de treball.

dijous, 6 de maig del 2010

El treball mata, l'atur també

Quan parlem de víctimes d'accidents laborals o de les malalties professionals, generalment, ens referim a treballadors i treballadores que han patit aquests accidents o malaties, mentre estaven treballant. No obstant això, ningú s'enrecorda de les aturades i aturats que, de manera invisible per a les dades oficials, veuen com la seva salut es deteriora a causa de la falta d'ocupació.

Els aturats i aturades, els que van ser treballadors o, per contra, les que mai han treballat, pertanyen, excepte en glamuroses excepcions, a la mateixa classe obrera; com a tal, pateixen les seues conseqüències i, per tant, són arrossegats a la marginalitat més vulnerable i inhumana. La manca de recursos econòmics, la desconfiança, la manca de respostes per part dels que ens governen i la conseqüent pèrdua d'autoestima, entre d'altres factors, provoquen en la persona parada un canvi negatiu en el seu estat d'ànim. Tot això es pot manifestar en el seu cos de manera patològica. L'ansietat, l'estrès, la depressió, les malalties cardiovasculars, les alteracions nervioses, l'alcoholisme, la drogoaddicció, el suïcidi, la desnutrició (depenent del cas) ... són algunes de les conseqüències directes de la desocupació.


I de qui és la culpa de tot això? El responsable que hi haja atur és, en primer lloc, el sistema capitalista, incapaç de crear ocupació i de garantir un estat del benestar. Les falses promeses i la inexistent autocrítica fan que aquest sistema siga encara més hipòcrita i cruel. Els altres culpables són tots aquells que actuen com engranatges del sistema capitalista: banquers, polítics, empresaris. Totes aquestes persones anteposen els seus propis interessos milionaris a les necessitats bàsiques de la classe treballadora. En aquest món injust, si no treballem no podem satisfer aquestes necessitats. Una persona sense treball no cobra; sense diners no menja i sense menjar, es posa malalta o es mor i, de vegades, per evitar això, roba i és empresonada.

Per tot això reivindique que es reconeguen oficialment les malalties professionals provocades per la desocupació i que les xifres siguen visibles i transparents.

ATURADES I TREBALLADORES
LLUITEM TOTES CONTRA EL CAPITAL!


dilluns, 3 de maig del 2010

Accident a les obres de l'AVE

Aquest matí, sobre les 8:45 hores, s'ha produït un accident laboral a les obres del AVE, a la localitat valenciana de Xiva. Tres treballadors han resultat ferits a causa d'un impacte entre dues vagonetes de treball. Dos dels ferits es troben hospitalitzats amb pronòstic reservat. Segons les primeres investigacions, a una de les vagonetes li van fallar els frens.

Si es confirna aquesta hipòtesi, estarien parlant d'una negligència greu per part de l'empresa, en quant a seguretat laboral, ja que els obrers treballaven amb maquinària en mal estat.

Desconeixem les característiques de l'empresa, però m'agradaria afegir que a les obres de gran envergadura com aquesta, la subcontractació és una pràctica molt utilitzada. Moltes d'aquestes empreses subcontractades obliden que la prevenció és tan importan com la vida de les traballadores i treballadors. A més, les i els operaris d'aquestes empreses no reben la formació adecuada i, moltes vegades, són obligats a realitzar tasques per a les que no estan preparats.



diumenge, 2 de maig del 2010

Investigació d'accidents laborals (procediment)

Cercant per la xarxa, m'he trobat amb diversos document PDF sobre com s'investiga un accident laboral. He pensat que podria ser interessant tenir algunes nocions bàsiques sobre el procediment per a la investigació d'accidents. La tècnica més emprada és l'anomenada "arbre de causes".

A continuació, tres documents: