No deixes de visitar...

dijous, 22 d’abril del 2010

Celebrem? Millor REIVINDIQUEM!


Només falten uns dies per a que arribe la jornada de lluita del Primer de Maig. Els carrers tindran veu pròpia i, aquesta, s’alçarà contra el capitalisme i l’explotació; les banderes vestiran de roig les nostres consignes i la condició d’obreres ens omplirà d’orgull.

Abans que arribe el dia, però, ens trobarem al calendari amb una altra data a la que no li podem restar importància. Estic parlant del 28 d’abril, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al Treball. Una data per a reivindicar el nostre dret a treballar amb seguretat i fer un homenatge a totes les persones que perden la vida o perjudiquen la seua salut, en accident laboral o a causa de les malalties professionals.

El Programa Safework (Treball Segur) sobre Seguretat i Salud al Treball de la OIT, Organització Internacional del Treball, estima que cada dia prop d’un milió de treballadors i treballadores són víctima dels accidents laborals arreu del món i més de 5.500 moren a causa d’accidents o malalties derivades del treball.

Les dades són terribles i, més encara, quan sabem que la gran majoria d’aquestes morts es podrien evitar. En un sistema capitalista on el benefici econòmic és l’únic important, la classe treballadora, la que fa possible aquest benefici, passem a un segon pla i els nostres drets es converteixen en paraules buides sobre papers mullats. Les morts no s’aturen, el nombre se mutilats creix, la nostra sang es continua bessant i les mesures de prevenció encara són insuficients i, a vegades, inexistents. Es per això que el 28 d’abril no tenim res a celebrar I molt per a reivindicar.

SALUT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada