No deixes de visitar...

divendres, 25 de febrer del 2011

Mor un treballador a Celrà (Gironès)

Un treballador de 49 anys, Juan José M.G., ha mort aquesta matinada en accident laboral a la localitat de Celrà. L'accident ha tingut lloc a les 02:00 en una fàbrica d'aquesta localitat de la comarca del Gironès, quan el company va quedar atrapat en una plataforma elevadora.

diumenge, 20 de febrer del 2011

Accident mortal a Premià de Mar (Maresme)

El passat dimecres 16 de febrer, una persona va morir en accident laboral a Premià de Mar, a la comarca del Maresme. El company, Albert I.D., de 29 anys, va quedar atrapat en una cinta transportadora, mentre treballava a una empresa metal·lúrgica.

Les causes estan sent investigades.

dimarts, 8 de febrer del 2011

Mor un company a Ripoll

Ramon CV, treballador de 51 anys i veí de la Pobla de Lillet, va perdre la vida la passada matinada en accident laboral. El sinistre va tenir lloc en una empresa metalúrgica de Ripoll (El Ripollés). Per causes que estan sent investigades, el company va quedar atrapat en una premsa mentre la reparava, produint-li la mort.

Les forces sindicals demanen a l'empresa que faça les inversions necessàries per renovar la maquinària. Han apuntat, a més, que l'equipament industrial està sent sobreexplotat i sotmès a reparacions constants.

dijous, 3 de febrer del 2011

Accident mortal a Vilallonga del Camp

Un company de 50 anys, veí d'Hostalric (La Selva), va morir el dia 31 de gener al quedar atrapat entre un elevador i el sostre d'una nau industrial de Vilallonga del Camp.

L'obrer realitzava tasques de manteniment sobre una plataforma elevadora quan va caure sobre el quadre de control de la màquina. A continuació, la plataforma va començar a pujar fins que va xocar contra el sostre, deixant al company atrapat. El treballador va intentar aturar la plataforma polsant el botó d'emergència, però no va funcionar. L'Inspecció de Treball investiga l'accident.

Vull mostrar la meua ràbia per una mort que se podia haver evitat, si el mecanisme de seguretat haguera funcionat.

dimarts, 1 de febrer del 2011

Detingut un empresari a Mataró per intentar amagar un accident laboral

La realitat social dels Països Catalans ens ha deixat una notícia que no podem ignorar. La víctima torna a ser una persona treballadora, immigrada i sense assegurar. El company, d'origen equatorià i de 41 anys, va patir un accident laboral que li ha provocat l'amputació de la seua mà esquerra. L'empresari, una hora i mitja més tard, el va abandonar a l'hospital dient que no el coneixia.

Segons la informació que s'ha pogut recopilar, els fets van passar de la següent manera:

El 12 de gener de 2011, el company treballava sense contracte amb una màquina per a la fabricació de tubs d'escapament de vaixells.
Poc desprès de les set del matí, la màquina li va enganxar la mà. El treballador va intentar polsar el botó d'emergència, però es trobava lluny. Llavors, un company i l'encarregat li van treure la mà; es trobava totalment aixafada.

Els seus companys es posaren en contacte amb l'amo que li va dir per telèfon: “T'has fet molt de mal? Ara has d'anar a l'hospital, però abans t'has de llevar la roba de faena; si no, ens fotràs a tots!”

El treballador accidentat es va tallar la roba de amb unes tisores i el van portar a l'hospital (una hora i mitja després de l'accident). “Si et pregunten, t'ho has fet pescant, entens? Ha sigut pescant!” li van dir.

L'encarregat i l'amo van deixar-lo a la porta de l'hospital dient que no el coneixien, que se l'havien trobat a un espigó. El personal sanitari, però, no es va creure mai versió.

Quan li van donar l’alta, ja no tenia la mà; havia estar amputada.
Finalment, gràcies a la pressió dels seus companys de pis, el 18 de gener, va anar al Consolat d'Equador a denunciar el que hi havia passat.

El 19 de gener, l'empresari i l'encarregat van ser detinguts.

És totalment inacceptable i irresponsable que un empresari, amb la falsa excusa de la solidaritat, tinga una persona treballant sense assegurar i cobrant 7 euros la hora i, a més, manipulant màquines perilloses. Hi ha moltes maneres millors que l'explotació per ajudar una persona en situació de precarietat.

Pensem que la actuació correcta, després de l'accident, haguera sigut cridar una ambulància. Però el que es va fer, amb la intenció d'amagar els fets reals, va ser esperar una hora i mitja abans d'anar a l'hospital. Si s'haguera fet lo correcte, potser no li hagueran amputat la mà.

Pensem que l'Estat Espanyol i la seua maleïda llei d'estrangeria, redactada des de les trinxeres del capital europeu i mundial, són els veritables culpables. Aquest sistema que crea persones il·legals per a després explotar-les i assassinar-les, és el terrorista més deshumanitzat i cruel; els governants i patrons són els seus còmplices; i les víctimes, de moment, sempre som els mateixos: la classe treballadora. Però no oblideu, companyes i companys, que som majoria i, si ens organitzem, podrem crear una societat nova sense explotadors ni explotades, on cap persona haja d'emigrar per necessitat i el fet de treballar siga digne i col·lectiu.