No deixes de visitar...

dijous, 29 d’abril del 2010

dimecres, 28 d’abril del 2010

Convocatòries 1r de Maig sindicat COS


Fent clik aquí podreu accedir a les convocatòries del sindicat combatiu COS, arreu del Països Catalans, amb motiu del 1r de Maig.

Salut, companyes!

dijous, 22 d’abril del 2010

Celebrem? Millor REIVINDIQUEM!


Només falten uns dies per a que arribe la jornada de lluita del Primer de Maig. Els carrers tindran veu pròpia i, aquesta, s’alçarà contra el capitalisme i l’explotació; les banderes vestiran de roig les nostres consignes i la condició d’obreres ens omplirà d’orgull.

Abans que arribe el dia, però, ens trobarem al calendari amb una altra data a la que no li podem restar importància. Estic parlant del 28 d’abril, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al Treball. Una data per a reivindicar el nostre dret a treballar amb seguretat i fer un homenatge a totes les persones que perden la vida o perjudiquen la seua salut, en accident laboral o a causa de les malalties professionals.

El Programa Safework (Treball Segur) sobre Seguretat i Salud al Treball de la OIT, Organització Internacional del Treball, estima que cada dia prop d’un milió de treballadors i treballadores són víctima dels accidents laborals arreu del món i més de 5.500 moren a causa d’accidents o malalties derivades del treball.

Les dades són terribles i, més encara, quan sabem que la gran majoria d’aquestes morts es podrien evitar. En un sistema capitalista on el benefici econòmic és l’únic important, la classe treballadora, la que fa possible aquest benefici, passem a un segon pla i els nostres drets es converteixen en paraules buides sobre papers mullats. Les morts no s’aturen, el nombre se mutilats creix, la nostra sang es continua bessant i les mesures de prevenció encara són insuficients i, a vegades, inexistents. Es per això que el 28 d’abril no tenim res a celebrar I molt per a reivindicar.

SALUT

dijous, 15 d’abril del 2010

Novetats al bloc

Han estat afegits al bloc nous enllaços d'interès, així com una barra de vídeos sobre els següents temes:

  • Assetjament laboral (mòbbing)
  • Accidents laborals
  • Lluita obrera
Quan tinga una mica de temps ordenaré els enllaços per temes.

dimecres, 14 d’abril del 2010

Llibre de visites

Prou Accident Laboral ja disposa de un LLIBRE DE VISITES.

Aquí podeu deixar qualsevol comentari relacionat amb la sinistralitat o la lluita obrera en general.
Per accedir al LLIBRE DE VISITES FEU CLIK AQUÍ

Animeu-vos!

diumenge, 11 d’abril del 2010

Mor un treballador que estava ferit per accident laboral

El dimecres 7 d'abril a Palma, un treballador va patir un greu accident laboral al precipitar des del primer pis de l'edifici en què treballava.

Hem d'informar que, lamentablement, el passat dijous a la nit va morir a l'hospital de Son Dureta, a causa de les gravíssimes lesions que patia. El terrible accident va passar a la tarda de dimecres quan l'operari, de 29 anys, va caure des d'una altura d'uns cinc metres, al precipitar-se des d'un balcó d'una finca en construcció. Des aquest balcó es va desprendre també una taula de fusta i diversos suports metàl.lics que, segons fonts de la investigació, es creu que actuaven com a protecció.

Si es confirma aquesta informació, estaríem parlant d'un atemptat, en tota regla, contra la vida de les i els treballadors, així com d'una nova víctima del terrorisme patronal. Un jutjat d'instrucció de Palma ha obert diligències per intentar esbrinar les circumstàncies de l'accident.

divendres, 9 d’abril del 2010

Mor un treballador a Silla

Un treballador va morir ahir al matí a Silla, a la comarca valenciana de l' Horta, en un accident laboral. L' operari, de 47 anys, es trobava fent una maniobra ferroviària a la terminal d'aquesta localitat.
Segons fonts dels Serveis Integrals Ferroviaris (SIF) i dels serveis d'urgència sanitària, el treballador va ser atropellat per un comboi.
+ INFO AQUÍ

dimecres, 7 d’abril del 2010

Dos morts al Principat


Dos treballadors han perdut la vida en accident laboral, avui a Catalunya. El primer es va accidentar amb una màquina excavadora, mentre que el segon va caure de la part superior d'un camió cisterna.

El primer accident es va produir aquest matí sobre les 8.4o hores a Figueres, quan Mohamed Z.
, va patir un accident amb una màquina excavadora. L'operari treballava en la construcció del nou centre penitenciari, situada al Puig de les Basses de Figueres.

El segon accident va tenir lloc al polígon industrial de Constantí (Tarragonés), a les 15:40 hores. El treballador va caure des de la part superior d'un camió cisterna, després relliscar amb l'aigua de la pluja.

dilluns, 5 d’abril del 2010

Un treballador greu a la Noguera

Un treballador ha resultat ferit greu al caure al canal Segarra-Garrigues, a la comarca de la Noguera.


El fet va passar poc abans de les 11:00 d'aquest matí quan l'operari, de 35 anys, caigué des d'un dels murs que componen el perímetre del canal Segarra-Garrigues, amb una alçada de sis metres.

Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, a més de membres de la unitat de rescat del GRAE, han hagut d'intervindre. Posteriorment, el treballador ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona en estat greu.

dijous, 1 d’abril del 2010

Mor un treballador a Alcoi

Un treballador va morir quan participava en la construcció d'un túnel a les obres de la autovia A-7 entre Ibi i Alcoi. Els fets es van produir aquest dimecres al voltant de les 11 del matí al Barranc de la Batalla, quan una roca de gran envergadura li va caure a sobre, provocant-li la mort. Les causes encara no han estat aclarides.